Italiaanse gehaktballetjes

Chef2 0

Italiaanse gehaktballetjes

ingrediënten

Voor 50 gehaktballetjes (of 1 groot gehaktbrood)

Voor de gehaktballetjes;

  • 750 gr gemengd gehakt
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eidooier
  • 2 el paneermeel
  • 50 gr gemalen parmezaan
  • 200 gr mozzarella cucina
  • 1 el groene pesto
  • 1 tl oregano
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl tijm 
  • peper
  • zout
  • 6 zongedroogde tomaatjes (in olie)

Voor de tomatensaus:

  • 500 gr Elvea passata
  • 1 el kristalsuiker
  • peper 
  • zout
  • Italiaanse kruiden
  • 1 el Pasta Rasta kruiden
Italiaanse gehaktballetjes

Zes maanden geleden kwam Roel met een zot idee op de proppen: laten we een avond organiseren voor en door foodies. Eens zijn “dream”-team was samengesteld kreeg het idee als snel vorm en stonden we allemaal in de startblokken om een leuke avond te organiseren. Samen met Claudia en Myriam zijn we aan de slag gegaan om Roel’s wilde idee werkelijkheid te maken: Culinaire Connecties was geboren.

Met de hulp van mijn hubby Joost en collega-foodie Walter konden we er een onvergetelijke culinaire avond van maken.

Ik maakte als hapje Italiaanse gehaktballetjes, hiervoor maakte ik gebruik van enkele topingrediënten van twee van onze sponsors: heerlijke passata van Elvea en kruiden van The Good Food Shop.

Bereid je voor om opnieuw ondergedompeld te worden in de sfeer van die bijzondere Culinaire Connecties, en ontdek hier het recept achter onze gehaktballetjes.

Divertiti!

Voor de gehaktballetjes:

1

Pel en snipper het sjalotje fijn en fruit deze glazig in een beetje olijfolie.

2

Snij de teentjes look fijn en doe deze bij het sjalotje. Stoof deze zeer kort op een laag vuurtje mee. 

Blijf hier zeker bij zodat de knoflook niet verbrandt. 

Haal van het vuur.

3

Snij de mozzarella in kleine blokjes.

4

Haal de tomaatjes uit de olie en snij ze fijn (of maal ze fijn in de voedselhakker).

5

Vermeng het gehakt met de sjalot, de knoflook, het paneermeel, de parmezaan, de kruiden, de eidooier, de blokjes mozzarella en de zongedroogde tomaatjes.

6

Breng het mengsel verder op smaak met peper en zout.

7

Vorm balletjes van ongeveer 20 gr en bak deze aan in een pan met wat boter of olijfolie.

Voor één groot gehaktbrood (alternatief)

Snij de mozzarella in plakken.

Vorm een broodje van het gehakt en bestrijk met olijfolie, zet alles 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °C.

Haal het gehaktbrood uit de oven en beleg met de plakjes mozzarella, besprenkel met wat olie van de zongedroogde tomaatjes en zet nog 15 minuten in de oven.

Voor de tomatensaus:

1

Laat de suiker op een zacht vuurtje smelten in de sauspan.

2

Eens de suiker begint te smelten doe je de passata erbij, zet het vuur wat hoger.

3

Voeg de Italiaanse kruiden en de Pasta Rasta kruiden naar smaak toe aan de saus.

4

Laat de saus even inkoken op een middelhoog vuur.

Serveer de balletjes met de saus en werk af met een blaadje basilicum.